Vuokratyöntekijän sopimus on muutakin kuin sopimus

Koronatilanne on lisännyt tarvetta lyhytaikaisille työsuhteille, ja henkilöstövuokraus on hyvä vaihtoehto. Senkin voi tehdä pitkäjänteisellä otteella, kirjoittaa CHS:n sisaryritys Tempron Mika Palmio vierasbloggauksessaan.
Facebook
LinkedIn
X
Tempro logo kuva - vuokratyöntekijän sopimus

Löytyykö teidän kauttanne osaajaa joiksikin viikoiksi tai kuukausiksi, ehkä jopa pidempään? Tarvitsemme ammattilaisen varastollemme, tuotantoon, kiinteistöhuoltoon, myyntiin, toimistollemme tai muuhun tehtävään.

Tämä kysymys on toistunut minun ja muiden Tempron osaajien asiakaskeskusteluissa viime aikoina. Se kertoo omaa tarinaansa koronatilanteen vaikutuksista yritysmaailmassa. Epävarmoissa olosuhteissa osa yrityksistä tarvitsee uusia työntekijöitä, mutta varmuutta kysynnän jatkuvuudesta puuttuu. 

Onneksi tilanteeseen on olemassa ratkaisu; henkilöstövuokraus, joka tuo kaivattua joustavuutta. Yritys saa kaipaamansa työntekijän ilman pitkäaikaista sitoutumista osaajaan, kun henkilöstöpalvelukumppani hoitaa tehokkaasti ja osaavasti koko prosessin. Samalla asiakas ulkoistaa riskejä ja saa vain yhden laskun sovittuna ajankohtana.

Millainen vuokratyöntekijän sopimus on paras?

Henkilöstövuokrausta kannattaa kuitenkin miettiä pitkäjänteisesti ja monipuolisesti, jos haluaa jäädä myönteisenä yrityksenä työntekijöiden mieliin. Kysymmekin asiakkailtamme seuraavia ja monia muita kysymyksiä, kun pohdimme henkilöstövuokrauksen käyttöä.

Ensimmäinen niistä kuuluu, onko yrityksellä mahdollisesti tarve tälle osaajalle myöhemmin, kun suhdanteet paranevat. Tällöin työnhakijalle kannattaa kertoa asiasta jo hakuvaiheessa. Näin hän ymmärtää, että tarjolla oleva lyhyt työrupeama on näytön paikka, ja hänelle jää hyvä fiilis välittävästä työnantajasta.

Jos töitä ei tulevaisuudessa siunaannukaan, työntekijä voi aina palata meidän pakeillemme – olemme toimija, joka auttoi häntä työllistymään ja voi tehdä sen uudestaan.

Toinen kysymys kuuluu, voisitteko sittenkin vuokrata työnhakijan pidemmäksi aikaa. Tällaisessa tilanteessa liiketoiminta on alkanut jo kasvaa, ja tulevaisuuden ennusmerkit ovat hyvät.

Vaihtoehtoina ovat toistaiseksi voimassa oleva työsopimus, määräaikainen työsopimus ja keikkatyösopimus. Toistaiseksi voimassa olevassa työsopimuksen koeaika voidaan työsopimuslain mukaan sopia jopa kuudeksi kuukaudeksi, kun määräaikaisessa työsopimuksessa koeaika saa olla enintään puolet työsopimuksen kestosta ja enintään kuusi kuukautta.

Puoli vuotta on sen verran pitkä aika, että siinä ehtii nähdä ihmisen osaamisen, tavan työskennellä ja kyvyn kasvaa osana yritystä. Toisaalta lyhyempi koeaika sitouttaa paremmin yritykseen. Ja jos työntekijään voi ylipäätään sitoutua ilman työsuhteen loppumispäivää, siis toistaiseksi, on se vahvempi myönteinen signaali hänelle määräaikaiseen työsuhteeseen verrattuna.

Motivaatio ja sopivuus kulttuuriin ratkaisevat

Me teemme tietysti parhaamme sen eteen, että yritys saa sitä, mitä se tarvitsee ja ymmärtää eri vaihtoehdot. Se voi vuokratyöntekijän lisäksi olla tavanomainen rekrytointi tai hiljainen suorahaku.

Niin tai näin, yrityksen ja työnhakijan tarpeiden on aina kohdattava – ja tässä me olemme asiakkaidenkin kertoman mukaan hyviä. Meillä on vuosien kokemus ja harjaantunut ihmistuntemus. Käymme läpi hakijan ydinosaamista ja kokemusta, mutta myös hänen motivaatiotaan kyseistä työnantajaa kohtaan, sopivuuttaan tiimiin sekä suhtautumistaan tarjottuun työsopimukseen.

Vasta silloin, kun koko paketti on rautaa, lähdemme juttelemaan työnhakijan ja yrityksen kanssa samalle lennolle lähtemisestä. Me tähtäämme pitkiin yhteisiin lentoihin, joilla kaikki viihtyvät.

Tempro on kotimainen perheyritys

Tempro on luotettava henkilöstöpalvelujen kumppani ja vastuullinen työnantaja. Se välittää ja rekrytoi henkilöstöä eri toimialoille koko Suomeen. Tempron toimistot sijaitsevat Espoossa, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Tampereella ja Vantaalla. CHS Holding perusti Tempron 15 vuotta sitten auttamaan CHS:ää äkillisissä henkilöstötarpeissa.

Mika_Palmio_Tempro

Mika Palmio

Liiketoimintajohtaja, Tempro Oy
020 7669 441
mika.palmio@tempro.fi

Lue myös blogimme:

Tutustu asiakastarinoihin:

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.