Vastuullinen logistiikka

Osallistuimme LOGY ry:n järjestämään Logistics Summit 2021 seminaaripäivään yhdessä Suomen Olympiakomitean Vastuullisuuspäällikön Elina Laineen kanssa. Päivän teemana oli kestävä ja vastuullinen logistiikka.
Facebook
LinkedIn
X

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ja Lahden Seudun Kehitys LADEC järjestivät 2.12.2021 Lahden Sibeliustalolla korkeatasoisen logistiikka-alan seminaarin, jonka teemana oli kestävyys ja vastuullisuus logistiikassa

CHS Group sai kutsun saapua puhumaan tilaisuuteen yhdessä pitkäaikaisen kumppanin Suomen Olympiakomitean ja heidän Vastuullisuuspäällikkönä toimivan Elina Laineen kanssa. CHS Groupista puhujana toimi Special Service teamin Manager Eberhard Jolly. Seminaari kokosi yhteen suuren määrän alan toimijoita ja puheenvuorot herättivät paljon kiinnostusta.

Olympiarahdin matkassa

Esityksessämme toimme esiin tärkeitä olympiarahdin ominaisuuksia ja erityispiirteitä sekä tiivistä yhteistyötä rahdin ennakkovalmistelujen suhteen yhdessä molempien kumppaneiden: Suomen Olympiakomitean sekä Suomen Paralympiakomitean kanssa.

Vastuullisuus on muutakin kuin rahtia

Kestävän logistiikan lisäksi koemme, että vastuullisuus on muutakin kuin rahtia ja sen toimme myös esityksessämme esille Wethe15 – kampanjan myötä. WeThe15 on Kansainvälisen Paralympiakomitean IPC:n koordinoima maailmanlaajuinen kampanja, jonka tarkoituksena on – urheilun välityksellä – tuoda esiin vammaisten henkilöiden yhteiskunnalliseen asemaan liittyviä kysymyksiä, puheenaiheita ja epäkohtia, tavoitteena tehdä maailmasta entistä yhdenvertaisempi ja inklusiivisempi paikka elää.

Luku 15 viittaa laskennalliseen prosenttiosuuteen maailman väestöstä, jolla on jokin vamma. Se on noin 1,2 miljardia ihmistä, joka seitsemäs meistä. WeThe15-kampanjan johtoajatuksena on, että tuo lukema on aivan liian suuri ohitettavaksi. 

Kuvassa CHS Groupin henkilökuntaa ympäri Suomen pukeutuneena kampanjan teemaväriin violettiin kampanjan lanseerauspäivänä.

Vaikka WeThe15-kampanja lanseerattiin Tokion kesäparalympialaisten alla, kyseessä ei ole pelkästään Tokion kisoihin kytkeytyvä kampanja. Kansainvälisen Paralympiakomitean IPC:n visiona on, että kampanja kestää vuosikymmenen.

Kampanja ottaa kenties aina uusia kierroksia isojen paraurheilukisojen aikana, mutta sen ei ole tarkoitus olla pelkästään urheiluun liittyvä kampanja. Paraurheilu ja erityisesti paralympialaiset ovat maailmanlaajuisesti eniten näkyvyyttä saava vammaisiin henkilöihin liittyvä instituutio, joten on järkevää käyttää sen saamaa huomiota muiden tärkeiden asioiden esiin nostamiseen. Näin tapahtui esimerkiksi Lontoossa vuosikymmen takaperin, kun vuoden 2012 paralympialaisten jälkeen vammaisten henkilöiden työllisyysluvut Iso-Britanniassa lähtivät jyrkkään nousuun. Lue lisää kampanjasta: https://www.paralympic.org/news/wethe15-global-human-rights-movement-1-2-billion-persons-disabilities

Juha Harjula Toimitusjohtaja CHS Air & Sea Oy

Juha Harjula

Toimitusjohtaja, CHS Air & Sea Oy
+358 20 7669 405
juha.harjula@chs.fi

Lue myös blogimme:

Tutustu asiakastarinoihin:

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.