Suomen Olympiajoukkueen mukana Koreaan

Facebook
LinkedIn
X
Gangneung Ice Arena taitoluistelu

Kun 110 urheilijaa lähtee olympialaisiin, tarvitaan mukaan muutakin kuin passi. CHS Expo Freight huolehtii Heikki Mattolan, neljän olympiakisan miehen johdolla siitä, että Suomen Olympiajoukkueen rahti päätyy oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan – juuri silloin, kun tavaroita tarvitaan. Mutta kuinka suuresta matkaajien joukosta on kyse ja mitä kaikkea rahdin mukana kulkee?

Suomen Olympiajoukkueessa yli 200 henkeä

Suomen Olympiajoukkue PyeongChangin talviolympialaisissa on kokonaisuudessaan yli 200 henkinen ja se majoittuu määränpäässä kahteen eri kisakylään, jotka sijaitsevat PyeongChangissa ja Gangneungissa.

Yli 200 hengen joukkueeseen sisältyy noin 110 valittua urheilijaa, kymmeniä valmentajia, terveydenhuoltotiimin jäseniä ja joukkueen johtoa. Terveydenhuoltotiimissä on kahdeksan lääkäriä ja 16 fysioterapeuttia ja lihashuoltajaa.

Suksihuollosta vastaa Teemu Lemmettylän johdolla 20 hengen tiimi, jossa on ensimmäistä kertaa yhteinen huolto ampumahiihdolle, maastohiihdolle ja yhdistetylle. Rinnelajeissa ja mäkihypyssä on lajikohtaiset välinehuoltajat. Jääkiekossa ja pikaluistelussa on myös oma huoltoporukka.

Olympiaurheilijamme ovat mukana kaikkiaan 11 eri lajissa, joihin sisältyvät alppihiihto, ampumahiihto, curling, freestyle, jääkiekko, lumilautailu, maastohiihto, mäkihyppy, pikaluistelu, taitoluistelu ja yhdistetty.

Olympiajoukkueen rahti matkaan jo viime marraskuussa

Pääosa rahdista suuntasi kohti Koreaa meritse jo marraskuun lopussa ja tällä kertaa Olympiajoukkueelle lähti matkaan kaksi merikonttia.

– Viime marraskuussa saimme matkaan merikontit, joista toista hyödynnetään mäkihypyn, yhdistetyn, ampumahiihdon ja maastohiihdon huoltotarpeisiin. Mukana matkassa on muun muassa hiontakone, jolla urheilijoiden sukset saadaan kilpailukykyiseen kuntoon. Toisen kontin sisällä on kahteen kisakylään päätyviä tavaroita, jotka auttavat urheilijoita Olympialaisten arjessa. Mukana on muun muassa 20 polkupyörää, joilla matka valtavan kokoisissa kisakylissä sujuu joutuisammin, kuvailee Olympiakomitean liiketoimintapäällikkö Ville Köngäs.

Noiden kisakyliin päätyvien tavaroiden joukossa on muun muassa 60 pakettia suomalaista kahvia, 900 pikapuuropussia, 3000 energiapatukkaa, 200 mukia ja 150 julistetta kisakylien somisteiksi. Lisäksi mukana on 400-450 matkalaukkua sekä suksipusseja ja lätkäkasseja.

Merikontit tavaroineen olivat vuodenvaihteessa Itä-Kiinan merellä ja 12.1.2018 ne saapuvat Busanin satamaan. Sieltä ne lähtevät tullauksen jälkeen talviolympialaisten tapahtumapaikoille, missä ne ovat käytettävissä oikealla hetkellä ja sovittuna päivänä – juuri silloin, kun niitä tarvitaan. Viime hetken toimitukset talviolympialaisiin lähtevät Helsingin lentokentältä sinivalkoisin siivin lentorahtina perjantaina 19.1.2018.

– Me CHS:ssä olemme iloisia siitä, että olemme olleet osaltamme luomassa menestymisen mahdollisuuksia Suomen olympiaurheilijoille. Yhteistyömme Olympiakomitean kanssa on sujunut koko olympiaprojektin ajan joustavasti ja hedelmällisesti – ja on ollut ilo työskennellä näiden ammattilaisten kanssa, toteaa CHS:n tapahtumalogistiikkajohtaja Heikki Mattola, joka nyt vastaa jo viidensien olympiakisojensa rahdista.

Talviolympialaisten aikataulu

Etelä-Korean talviolympialaiset käydään PyeongChangin kaupungissa 9.-25.2.2018. Talviolympialaisissa kilpaillaan 15 eri lajissa ja kilpailutapahtumia on 17 päivän aikana kaikkiaan 102.

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.