Suomen Olympiajoukkueen ja CHS:n katseet kohti Koreaa

Facebook
LinkedIn
X
Korean Olympia maskotti

Toukokuussa Suomessa valmistaudutaan lämpimiin päiviin ja kesän saapumiseen, mutta Suomen Olympiajoukkueen katseet ovat jo talvessa 2018. Tulevan helmikuun 8. päivänä käynnistyvät talviolympialaiset Etelä-Korean PyeongChangissa ovat lähempänä kuin mitä lämpenevä ilma antaa ymmärtää. Talviurheilijoiden lyhyt kesälomakin on jo vietetty ja useat urheilijat ovat palanneet harjoituskauden rytmiin.

Me tavalliset penkkiurheilijat kohtaamme olympialaiset 17 päivän aikana usein television välityksellä. Tämä on kuitenkin vain jäävuoren huippu siitä työstä, jota tehdään usealla osa-alueella jo vuosia ennen kilpailuja. Lähes 200 hengen Olympiajoukkueen saumaton matka kohti olympianäyttämöitä on projekti, jonka eteen sadat ammattilaiset tekevät työtä. Olympiajoukkueen kumppanina CHS Expo Freight vastaa siitä, että joukkueen rahti päätyy perille ajoissa ja turvallisesti.

–   Jokainen Olympiaprojekti on omannäköisensä. Kesäolympialaisissa Riossa kohtaamamme haasteet eroavat lähes täysin niistä, jotka tulee ottaa huomioon Koreassa käytävissä talvikisoissa. Esimerkiksi rahdin osalta on tärkeää ymmärtää, että talviurheilijoiden kausi jatkuu tiiviinä heti Olympialaisten jälkeen ja tämänkin vuoksi on tärkeää, että joukkueen rinnalla on ammattilaisia, joiden avulla kaikki sujuu suunnitellusti.

Suunnittelutyö onkin jo täydessä vauhdissa. Olympiajoukkueen matkaa on alustettu kevään aikana eri puolilla Suomea yhteisillä leireillä, joiden aikana on käyty läpi tulevia olympialaisia usealta kantilta. Suorituspaikat, terveydenhuollon asiat, varustesovitukset ja mediavelvollisuudet on kaikki käyty läpi sujuvasti ja joukkueen matka on käynnistynyt, kertoo Olympiajoukkueen kumppanuuksista vastaava Ville Köngäs.

–   Olympiajoukkueen rahdin kuljetusten suunnittelutyö on myös jo pitkällä. Hyvin tehty ennakkovalmistautuminen ratkaisee kuljetusten onnistumisen. Merirahteja ja lentorahteja varataan riittävän aikaisin sekä meno- että paluukuljetuksiin. Korean Olympiaprojektissa erityisesti lentorahti paluukuljetuksia varten on keskeisessä asemassa, koska talven kilpailukausi jatkuu urheilijoilla heti olympialaisten jälkeen, painottaa tapahtumalogistiikasta vastaava johtaja Heikki Mattola CHS Expo Freightista. Valmistelemme jo nyt asioita myös paikallisen logistiikkakumppanimme kanssa Koreassa, hän jatkaa.

Yksi Olympiajoukkueen leireistä vedettiin läpi Kisakalliossa, jossa olivat mukana maasto- ja ampumahiihto, mäkihyppy sekä yhdistetyn joukkueet.

Katso tästä leirin tunnelmia.

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.