Partiolaisten kontit matkalla Etelä-Koreaan

CHS:lle on ilo olla mukana organisoimassa Suomen Partiolasten tarvikekontteja Etelä- Korean Maailmanjamboree - tapahtumaan yhteistyössä Nurminen Logistics Oy:n kanssa. Aurinkoisena tiistaina 16.5 trukit liikkuivat Nurmisen terminaalissa Vuosaaressa tiuhaan tahtiin, kun partiolaisten tavarat lastattiin kahteen konttiin ja lähetettiin matkaan.
Facebook
LinkedIn
X

1.-12. elokuuta 2023 kymmeniä tuhansia partiolaisia ympäri maailmaa kohtaa Maailmanjamboree -tapahtumassa Saemangeumissa, Pohjois-Jeollassa, Etelä-Koreassa. Tapahtumaan odotetaan 48 000 partiolaista 170 eri maasta. Suomesta matkaan lähtee jopa noin 900 partiolaista. Tapahtumaa organisoi Partioliikkeen Maailmanjärjestö WOSM.

Parhaillaan merikontit ovat Rotterdamissa ja lähtevät sieltä kesäkuun toisella viikolla valtamerilaiva One Tributen kyydissä kohti määränpäätään. Busanin satamaan kontit saapuvat 9.7, jonne niille on järjestetty normaalia pidempi säilytysaika, sillä Jamboree leiri ottaa kontteja vastaan 26-30.7 välisenä aikana. Kontit toimivat leirin aikana myös partiolaisten varastoina.

CHS Air & Sea on laatinut lähetyksien tullausasiakirjat valmiiksi ja lähetysdokumenttien lisäksi organisoi konttien siirrot meriteitse Etelä-Koreaan sekä siirtokuljetukset Jamboree -tapahtumapaikalle ja takaisin Suomeen.

Luotettavien kumppanien kanssa on helppo toimia ja tapahtumalogistiikan pitkällä kokemuksella tiedämme, että tavaroiden on hyvä olla perillä hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua.

Laiva on lastattu leiritarvikkeilla ja suomalaisilla saunoilla

Toinen konteista lastattiin huolellisesti mm. erilaisilla leiri- keittiö- ja ensiaputarvikkeilla sekä Suomi aiheisella näyttelyllä. Suomalaiset ovat jo useampaan Jamboree – tapahtumaan vieneet mukanaan kaikkien leiriläisten käyttöön myös leirisaunat. Perinteitä kunnioittaen saunat ovat myös tälläkin kertaa matkalla kohti Etelä-Koreaa, omassa kontissaan.

Nurminen Logistics Oy:n terminaalin piha-alue oli täynnä matkaan lähetivä laatikoita ja rullakoita. Yhteistyön hengessä CHS:n väki pääse myös mukaan seuraamaan konttien lastausta.

Ystävyyttä yli kulttuurirajojen

Leirin yleisteemana on ”Draw Your Dream” ja Suomen joukkueen teemana on puhdas vesi ja luonto. Suomen joukkueen tavoite on, että jokainen osallistuja saa taitoja oman elämänsä rakentamiseen ja maailman muuttamiseen. Osallistujat tutustuvat jamboreeprojektin aikana monipuolisesti etelä-korealaiseen kulttuuriin. Jamboreematkalla osallistujat kasvattavat ymmärrystään kulttuurien moninaisuudesta ja ystävyyden rakentamista yli kulttuurirajojen.

Suomen joukkueen nuoret on jaettu noin 40 henkilön leirilippukuntiin, joissa on noin 36 nuorta ja 4 aikuista. Leiriläiset ovat iältään 14-18 vuotiaita. Leirilippukuntia on yhteensä 18 kpl.

Huolella valmisteltu kokonaisuus

Koska kyseessä on maailmanluokan tapahtuma, projektin valmistautuminen on aloitettu partiossa jo hyvissä ajoin vuoden 2021 keväällä. Valmisteluihin ovat kuuluneet erilaisten toiminta-alojen tiimien kokoaminen mm. osallistujat, matkat, viestintä, resurssi ja palvelut. Matkalle lähdetään turvallisuussuunnitelmien, vastuullisuussuunnitelmien sekä monien muiden tärkeiden ohjeiden ja sääntöjen lisäksi myös suurella määrällä seikkailuintoa ja partiohenkeä.

Maailmanjamboree järjestetään neljän vuoden välein. Edellinen Jamboree oli Yhdysvalloissa ja seuraava tapahtuma Puolassa. Suomen Partiolaisilla on pitkä perinne ja tietotaito tapahtumasta, sillä suomalaisia osallistui ensimmäisen kerran Maailmanjamboreelle jo vuonna 1924.

Leirin Johtoryhmässä toimiva Resurssijohtaja Johanna Raita (kuvassa oikealla) sekä leirin Suomen joukkueen Viestintä- ja Markkinointijohtaja Roope Rytkönen (keskellä) sekä International Sevice Teamin jäsen Roosa Sintonen odottavat Töölön Partioasemalla jo innolla matkalle lähtöä.

Parasta leirillä:

Johanna:Teltassa nukkuminen. Piste. …no okei tarkemmin ajateltuna myös yhdessä tekeminen, odottamattomat kohtaamiset, pimenevässä illassa yhdessä istuminen ja maailman parantaminen.”

Roope:Pääsee tutustumaan kansainvälisiin partiolaisiin ja haastamaan itseään kansainvälisessä toiminnassa.”

Roosa: ”Odotan leiriltä tutustumista kansainväliseen partiotoimintaan ja Korean kulttuuriin.”

Minkälaiset olivat tunnelmat Etelä-Koreassa ja milloin kontit ovat matkalla takaisin Suomeen kuullaan myöhemmin.

CHS toivottaa kaikille matkaan lähteville partiolaisille mukavaa ja elämyksellistä matkaa!

Lue lisää Maailmanjamboree tapahtumasta Suomen Partion sivuilta: https://www.partio.fi/nyt/jamboree2023/

Sujuvalla yhteistyöllä asiat hoituvat ja lähetykset liikkuvat ja mikä parasta hyvien tyyppien kanssa työskentely on mukavaa! Kuvassa Nurminen Logistics Oy:n Krister Block sekä Anton Metsärinta ja CHS Air & Sea Oy:n Jason Kelppe sekä Nina Järvinen.

Marianne Harjula

Lue myös blogimme:

Tutustu asiakastarinoihin:

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.