Olympiarahtien paluu

Pekingin Olympialaisten päättymisestä on jo kulunut tovi, mutta meille tärkeät rahtitoimitukset ovat vasta tulossa päätökseen, kun olympiakontit palaavat Suomeen toukokuun lopulla. Kokonaisvaltaiseen logistiikkaprojektiin sisältyy monia elementtejä. Tarkat ennakkosuunnitelmat ja tiivis yhteistyö asiantuntijoiden kesken ovat avainasemassa. Projektien lopussa on myös tärkeää kokoontua yhteen ja päättää projektit yhteisessä tapaamisessa kumppaneidemme kanssa.
Facebook
LinkedIn
X

CHS Special project team kävi vierailulla Sporttitalolla, Suomen Olympiakomitean päämajassa, jossa Olympiarahtien päätöstapaamiseen osallistuivat kuvassa vasemmalta: Samuli Ruissalo, Jason Kelppe, Miia Ruusinen ja Eberhard Jolly. Tapaamiseen osallistui myös Leena Paavolainen, Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksiön Johtaja.

Olympiakomitean palautetta yhteistyöstämme 

Miia Ruusinen toimii kisatiimin Asiantuntijana Suomen Olympiakomiteassa ja hän on ollut tärkeä avainhenkilö organisoimaan olympiarahtien matkaa ja järjestelyjä Suomen Olympiakomitean puolelta. Miia kirjasi ajatuksia yhteistyöstämme: 

”Neljät arvokisat kiertänyt olympiarahti on palaamassa Suomeen onnistuneen matkan päätteeksi. Neljän arvokisan putki on logistisesti haasteellinen tehtävä, mutta CHS:n ammattitaitoisella avustuksella, siitä on selvitty erinomaisesti. Olympiajoukkueen kontin lisäksi CHS on hoitanut mm. purjehtijoiden ja maastohiihdon huollon kontit sekä erinäisiä lentorahtitoimituksia olympialaisiin.

Koronapandemian vaikutuksia oli nähtävissä myös logistiikan puolella mm. tiukemmilla rajoituksilla ja pidentyneillä toimitusajoilla. Onnistunut yhteinen ennakkosuunnittelu sekä CHS:n yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa ovat olleet onnistumisen kulmakiviä tässä projektissa. Olympiarahdit saatiin kisoihin ajoissa ja sen merkitys menestyksekkäisiin kisoihin oli merkittävä.

CHS on luotettava kumppani, jonka tiimi tekee loistavaa työtä olympiajoukkueen eteen. Tästä on ilo jatkaa kohti seuraavia olympialaisia ja paralympialaisia!”

Oman palautteen olympiarahdin matkasta ja yhteistyöstä antoi myös Ville Köngäs, Suomen Olympiakomitean Myyntijohtaja:

”CHS:n ja Olympiakomitean kumppanuus käynnistyi jo Rion kesäolympialaisten alla vuonna 2015. Vakuutuimme jo keskusteluiden alussa siitä, että CHS:n porukalla on aito halu sitoutua olympiaprojektiin ja on ollut hienoa nähdä, ettei tämä ei ole jäänyt vain puheen tasolle.

Olympialaiset ovat valtava ponnistus monialaiselta tiimiltämme ja koronapandemian myötä muuttujia on ollut matkassa paljon. Onneksemme kumppanuutemme CHS:n kanssa on kehittynyt jatkuvasti ja olemme siksi pystyneet yhdessä taklaamaan monia arjen haasteita. Hyvässä kumppanuudessa hommat sujuu ja haasteista päästää yhdessä yli – juuri näin on tässä tapauksessa ollut.”

Teemu Lemmettylä, arvokisavalmistautumisen hanketta vetävä kisa-asiantuntija kertoo, että onnistuneen logistiikan avulla sekä urheilijat sekä huoltotiimi saivat urheilla ja toimia suunnitellusti ja keskittyä suoritukseen. Tämä oli merkittävää esimerkiksi Pekingin Olympialaisten haasteellisissa sääolosuhteissa.

”Onnistuneessa operoinnissa kisapaikalle rakennettiin suomalaisille oma kuntosali urheilijoiden valmistautumiseen. Kuntosalissa oli muun muassa juoksumatto, hiihtomatto ja punttitreenivälineet. Esimerkiksi Norjan joukkue joutui toimimaan varasuunnitelmalla, kun eivät saaneet huoltopistettä suunnitellusti pystyyn. Tällä kaikella oli iso merkitys mitalisaaliissa, joka olikin suomalaisittain menestys.”

Kuvassa Teemu Lemmettylä hiihtäjien huoltokontissa Pekingin kisa-alueella. Kuva: Suomen Olympiakomitea.

Kotisatama häämöttää

Olympiarahdit ovat lähteneet paluumatkalle Suomeen Kiinan Xingangin, Tianjinin satamasta 27.3.2022 ja kulkevat Rotterdamin sataman kautta Vuosaareen, jonne kontit saapuvat toukokuun loppupuolella.

Kun kontit ovat palanneet Suomeen ja ne on purettu sekä siivottu, on niiden aika huilata hetki ennen seuraavia Olympialaisia, jotka ovat Pariisissa kesällä 2024.

Suomen Olympiakomitean tarvikekontti tullaan varastoimaan huolellisesti CHS Espoon logistiikkakeskukseen.

Euroopassa järjestettävät Olympialaiset ovat logistisesti helpommat, mutta huolellinen valmistautuminen näihin arvokisoihin aloitetaan tuttuun tyyliimme myös hyvissä ajoin.

CHS kiittää Suomen Olympiakomiteaa ja Suomen Paralympiakomiteaa mainiosta yhteistyöstä ja onnittelee Tokion kesä- ja Pekingin talviolympialaisissa sekä Paralympialaisissa Suomea edustaneita urheilijoita loistavista suorituksista.

Eberhard Jolly Special Service Manager

Eberhard Jolly

Lue myös blogimme:

Tutustu uutisiimme:

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.