Olympiarahdin loppusuora häämöttää

Kisakontteja ja tarvikkeita siirretään parhaillaan Pekingin talviolympialaisten kisakyliin ja kaikki alkaa olla valmista suomalaisten olympiaurheilijoiden vastaanottamiseen.
Facebook
LinkedIn
X

Olympialaisia katsellessa ei välttämättä tule mieleen, millainen logistinen ponnistus arvokisatapahtuma kokonaisuudessaan on. CHS Air & Sea Oy:lla on ollut kunnia huolehtia Suomen Olympiakomitean ja Suomen Paralympiakomitean kisakuljetuksista ympäri maailman jo vuoden 2016 Rio de Janeiron kesäolympialaisista lähtien, joita seurasi Etelä-Korean Pyeong Changin talvikisat 2018 ja sen jälkeen Tokion kesäkisat 2021, (koronan siirrettyä niitä vuodella eteenpäin).

Viime- ja tämän vuoden olympiakontin rahti on hyvin ainutlaatuinen kokonaisuus, kun yksi kontti kiertää läpi neljät kisat, (Tokion 2021 Olympialaiset ja Paralympialaiset sekä Pekingin 2022 Talviolympialaiset ja Paralympialaiset).

Tämä vastuullisesti toteutettu ratkaisu on vaatinut huolellisen ennakkosuunnitelman koko projektin ajalta ja tällä tavalla on minimoitu päästöt ja turhat kuljetukset satamien välillä sekä varmistettu logistinen ketju ja tullaukset sujumaan moitteettomasti eri maissa kisojen päättymiseen ja tavaroiden kotiinpaluuseen saakka. CHS:n kokenut erikoislogistiikan yksikkö tekee tiivistä yhteistyötä Suomen Olympiakomitean kanssa, jotta pienetkin yksityiskohdat tulevat huomioitua ja tuplavarmistettua osaavilta kumppaneiltamme ympäri maailman. Ennakointi ja varasuunnitelmien teko on normaalia, kun puhutaan ainutlaatuisesta tapahtumasta, jossa myöhästyminen ei ole vaihtoehto.

Kuvassa Suomen Olympiakomitean kisatiimin Asiantuntija Miia Ruusinen opastamassa kontin purkua Pekingin Olympiakylässä.
Kuvassa Suomen Olympiakomitean kisatiimin Asiantuntija Miia Ruusinen opastamassa kontin purkua Pekingin Olympiakylässä. Kuva: Suomen Olympiakomitea.

Talviolympialaisiin saapui Suomesta myös tärkeä hiihtäjien huoltokontti sekä lentorahtia, joiden logistiikasta ja tullauksesta CHS huolehti.

Huoltojoukkue on tärkeä osa koko Suomen Olympiajoukkuetta ja huoltotiimin arvokas ja saumaton yhteistyö nousee arvoon arvaamattomaan mitaleista taisteltaessa. Huoltokontilla ja sen sisällöllä on täten merkittävä rooli Suomen joukkueen hiihtäjille.

Olympiajoukkueelle lensi myös tarviketäydennyksiä Suomesta lentorahtina viime viikonloppuna ja nämä tarvikkeet toimitetaan kisakyliin urheilijoille tämän viikon aikana. Pandemian rajoittaessa liikkumista kisakyliin, on paikallisen kumppanimme apu isossa roolissa, jotta kaikki sujuu viranomaisten säädösten mukaisesti.

Pekingissä kontti purettiin kahteen osaan Suomen Olympiakomitean toimseta, puolet tavaroista pakattiin puoliperävaunuun, joka vei tavarat toiseen kisakylään Zhangiakouhun. Kuva: Suomen Olympiakomitea.

Palaute, jonka saimme mm. lentorahdin järjestelyistä Peking 2022 kisaorganisaatiolta on upea viesti koko tiimillemme, johon kuuluu Kiinan kumppanimme APT sekä Suomen Olympiakomitean väki.

“Thank you very much for your cooperation and well-organized files. We extremely appreciate APT’ s professional work and patience. You are one of the best teams I’ve ever worked with”.

CUI Xueyuan

Beijing 2022 Customs & Freight Forwarding Team

Pekingin arvokisojen päätyttyä työmme jatkuu ja kontit lähtevät takaisin Suomeen odottamaan jo seuraavia Olympialaisia, jotka järjestetään Pariisissa vuonna 2024.

 

Jason Kelppe

Jason Kelppe

Special Service, Supervisor and Sales
+358 20 1669 522
jason.kelppe@chs.fi

Lue myös blogimme:

Tutustu asiakastarinoihin:

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.