Logistiikan ajankohtaiset uutiset

Kesä on saapunut ja Juhannusviikko sekä elokuun lomasesonki Euroopassa voivat aiheuttaa muutoksia kuljetusaikatauluihin ja toimitusaikoihin. Suomen päästä lähtevän kappaletavaran (LCL) aikataulut säilyvät normaalina, mutta Juhannusviikon perjantain lastaukset siirtyvät torstaille.
Facebook
LinkedIn
X
logistiikan uutiset

Koronarokotusten edistyminen ympäri maailman on vaikuttanut positiivisesti mm. EU:n sisäisiin matkustajalentoihin. Myös USA:n rokotetilanne on kehittynyt hyvin ja tämän johdosta lentoyhtiöt ovat avaamassa matkustajalentoja Euroopan ja USA:n välillä. Lentojen lisääntyminen tulee tapahtumaan portaittain ja ne ovat suoraan yhteydessä matkustajarajoitusten poistamiseen Euroopan ja USA:n välillä.

Lentorahti Kauko-Idästä on kapasiteettiin nähden hyvällä tasolla ja tiloja koneista löytyy. Myös viennin näkökulmasta tiloja on edelleen hyvin saatavilla.

Merirahtimaailmassa tilanne on kehittynyt hieman hitaammin kuin lentorahdin puolella.

Etelä- Kiinassa sijaitseva maailman 5. suurin Yantian satama on edelleen osittain suljettuna korona-aallon vuoksi. Tilanne on merkittävä siksi, että kyseisen sataman kautta liikkuu päivittäin melkein 40 000 konttia ja tämän vuoksi konttiliikennettä on ohjattu Nanshan ja Shekoun konttisatamiin. Haastavaksi tilanteen tekee puolestaan näissä kyseisissä satamissa jo ennakkoon korkeat käyttöasteet, joten niissä ei riitä kapasiteetti vastaanottaa Yantian tilanteen vaatimia määriä ja se ruuhkauttaa satamia entisestään.

Tämän tilanteen vaikutukset ovat jo nyt isompia kuin Suezin kanavan tapauksen johdosta tulleet viivästykset ja tilanne jatkuu edelleen ja tulee vaikuttamaan pitkäaikaisesti globaaliin merirahtiliikenteeseen.

Tämän sekä Euroopan elokuun lomasesongin vuoksi on erityisen tärkeää pohtia mahdollisia tulevia kuljetustarpeita yhä ennakoivasti ja olla ajoissa yhteydessä CHS: n ammattilaisiin. Autamme löytämään tarpeisiisi sopivat ratkaisut ja kuljetukset saadaan luotettavan kumppaniverkostomme kanssa hyvin liikkeelle.

CHS Group -yhteystiedot:

myynti@chs.fi
+358 020 7669 420

Lisätietoja merirahdin tilasta antaa myös:

Jarmo Seppälä

Country Sales Director
+358 50 3752 202
jarmo.seppala@chs.fi

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.