Lämpötilasäädellyt kuljetukset onnistuvat erikoislogistiikan huipputiimin avulla

Facebook
LinkedIn
X
Lämpötilasäädellyt kuljetukset

CHS:llä on oma erikoislogistiikan GDP auditoitu -tiimi, jolla on pitkä kokemus erikoislogistiikasta kuten lämpötilasäädellyistä kuljetuksista. ”CHS:n varastosta löytyy aina kuivajäätä, ja lämpötilasäädellyt kuljetukset onnistuvat vakaalla ammattitaidolla nopeasti, mutta hätäilemättä”, kertoo CHS:n Special Service Manager Eberhard Jolly.

Lämpötilasäädellyt kuljetukset ovat kriittinen osa lääketietieteellisten tutkimusten logistiikkaketjussa. Kun prosessit ovat kunnossa ja kaikki projektin osapuolet tietävät mitä tehdä, pystytään kiireellisiinkin lähetyksiin reagoimaan rauhallisesti ja tehokkaasti. Asiakkaan tehdessä tilauksen lämpötilasäädellystä lähetyksestä ryhdymme heti toimiin, jotta lähetys saadaan perille jopa saman päivän aikana.

CHS:llä on erillinen tila, jossa säilytämme kuivajäätä sekä tyyppihyväksyttyjä lähetyslaatikoita. Varastohuoneessa täytämme sopivan kokoisen lähetyslaatikon huolellisesti lasketulla määrällä kuivajäätä sekä liitämme mukaan tarvittavat pakkausmerkinnät, osoitekortit ja rahtikirjat.
Tyypillisesti kuljetusprosessi etenee siten, että asiakas tilaa meiltä kuljetuksen ja valmistelemme paketin annettujen tietojen mukaan varastollamme. Laatikko toimitetaan asiakkaalle (esim. keskussairaalaan), joka pakkaa lähetyksen. Lähetys lähtee vielä saman päivän aikana kohti päämäärää. Lämpötilasäädellyissä lähetyksissä pelaamme aina aikaa vastaan ja kuljetettavan tuotteen on pysyttävä halutussa lämpötilassa koko prosessin ajan.

Kuivajään avulla voidaan kuljettaa turvallisesti lähes mitä vain

Vantaan varastollamme voimme lisätä lähetyksiin kuivajäätä tarvittavan määrän sen mukaan, kauanko matka kohteeseen kestää. Kuivajää ja haluttu lämpötila säilyvät hyvin kolmesta neljään vuorokautta parinkymmenen kilon paketissa. Matkan alussa haihtunut kuivajää täytyy kuitenkin korvata uudella.

Kuivajään lämpötila on -79 celsiusastetta ja se on mainio ja turvallinen jäähdytysaine. Kuivajään avulla voidaan kuljettaa erityisesti verinäytteitä ja rokotteita. Asiakkaamme ovat esimerkiksi lääkeyrityksiä, laboratorioita ja tutkimusyksiköitä.

Usein pakkaukseen liitetään myös lämpötila- tai GPS-loggeri, joka mittaa pakkauksen lämpötilaa sekä seuraa sijaintia. Vastaanottaja voi loggerin avulla tarkastaa määränpäässä tarkalleen, mitä reittiä pakkaus saapui hänelle ja mikä oli minäkin hetkenä pakkauksen sisälämpötila.
Luonnollisesti pakkaukset ja kylmäketjun säilyminen prosesseineen ovat niin tarkkaan määriteltyjä, ettei ongelmia tarvitse pelätä: tallentuneiden mittaustulosten avulla on helppo todentaa ja varmistaa, että kaikki on varmasti mennyt sovitulla tavalla.

Logistiikkaketjun auditoidut ammattilaiset varmistavat laadun

Lämpötilasäädellyt kuljetukset vaativat prosessin kaikissa vaiheissa timanttista ammattitaitoa. Biotiedekuljetukset kulkevat vain tiettyjen, auditoitujen yhteistyökumppaneiden kanssa niin Suomessa kuin muualla maailmassa.

CHS:llä on oma ”erikoistiimi”, joka tekee päivittäin lämpötilasäädeltyjä sekä muita erikoiskuljetuksia. Tiimimme kaikki jäsenet on koulutettu käsittelemään esimerkiksi vaarallisia aineita ja muita erikoisosaamista vaativia tuotteita. Kaikki tiimiläiset osaavat lämpötilasäädellyn kuljetuksen eri vaiheet erinomaisesti, ja näin pystymme CHS:nä ylläpitämään korkeaa tasoa ja vastaamaan kasvavaan volyymiin. Kuljetamme viikon aikana sujuvasti lukuisia lämpötilasäädeltyjä kuljetuksia, ja joku tiimiläisistä on aina paikalla Vantaan lentoaseman toimipisteessämme hoitamassa aikakriittiset lähetykset sujuvasti eteenpäin.

Eberhard Jolly valkoinen tausta

Eberhard Jolly

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.