Kolmessa päivässä Kajaanista New Jerseyhin

Kun asiakas on hyväksynyt tarjouksemme, pääsemme tositoimiin tarkkaan valitsemiemme kumppaneiden kanssa. Onhan jokaisen askeleen onnistuttava. Hyppää kyytiin, sillä ovelta ovelle lentorahti Kajaanista New Jerseyhin lähtee nyt, kirjoittaa lentoviennin tiiminvetäjä Riku Lehtinen.
Facebook
LinkedIn
X
Kajaani lentorahti

Maanantai klo 14 paikallista aikaa Kajaanissa: Rahdin nouto asiakkaamme tehtaalta

Kumppanimme rekkakuski tervehti asiakkaamme työntekijää Kajaanissa. Yksi lukemattomista päivän rahdeista oli juuri alkamassa päiväsaikaan. 

”Hei! Tulin noutamaan niitä laitteita ja komponentteja, joita teidän asiakkaanne New Jerseyssä odottaa.” 

”Kiva juttu. Tässä on lähetyksen kauppalasku. Nuo lähetyksen tavara-, mitta- ja painotiedot sekä meidän Y-tunnuksemmehan teillä jo on.” 

 ”Hienoa, nyt voimme tehdä tarvittavat dokumentit, eli vientiselvityksen ja lentorahtikirjan. Mukavaa päivää!” 

Kiitos rahdin sujuvasta aloituksesta kuuluu huolellisille ihmisille – kumppanillemme ja asiakaspalvelijallemme. Asiakaspalvelijamme oli pyytänyt tarvittavat tiedot asiakkaalta ennakkoon ja ohjeistanut häntä vientiselvitykseen eli tullaukseen tarvittavassa kauppalaskussa tarjouksen hyväksymisen jälkeen. Kauppalasku tarvitaan, kun tavaraa viedään EU:n ulkopuolelle.

Illalla rahti lähtee kohti Vantaata ja on perillä kukonlaulun aikaan tiistaina. 

Tiistai klo 8 paikallista aikaa Helsingissä: Rahdin turvatarkastus ja tullaus

Aamulla kumppanimme toimitti rahdin rahtiketjumme seuraavalle toimijalle, Helsinki-Vantaan lentokentän lähellä sijaitsevaa terminaalia hoitavalle kumppanillemme. Niin, heitä on monia! 

Kumppanimme työntekijä teki rahdille turvatarkastuksen lentoa varten. Se on liikenne- ja viestintäviraston Trafin luvalla tehtävää toimintaa, joka kertoo palvelumme luotettavuudesta ja tekee siitä myös nopeampaa – eihän turvatarkastusta tarvitse tehdä enää lentokentällä tämän jälkeen. 

”Katsotaanpa, ettei täällä ole mitään kiellettyjä aineita, eikä akkuja. Sitten tarkistetaan tavaran mitat ja paino. Hyvä, kaikki on kuten pitää ja tavara mahtuu koneeseen.” 

Tämän jälkeen oli meidän vuoromme tullata tavara, minkä jälkeen rahti matkasi lentoyhtiökumppanimme Finnairin terminaaliin. Sinne on vain parin kilometrin matka.  

Finnairin työntekijä tarkisti rahdin, vientiselvityksen ja lentorahtikirjan. Kaikki oli kunnossa, joten hän otti rahdin vastaan ennen määräaikaa. Se oli tällä kertaa klo 12 eli viisi tuntia ennen koneen lähtöä klo 17. 

Tiistai-iltapäivä paikallista aikaa Helsinki–Vantaan lentokentällä: Lento New Yorkiin

Lastaaja alkoi lastata laajarunkoista lentokonetta hyvissä ajoin ennen lähtöä. Asiakkaamme tavara laitettiin lentokontteihin, jotka menivät koneen perälle. Koska laitteet eivät kestä painoa, niiden päälle ei lastattu muuta tavaraa. Komponenttien päälle sen sijaan sai lastata. Asia meni putkeen, sillä asiakaspalvelijamme oli huolehtinut, että tieto on lentorahtikirjassa ja lastaaja noudatti sitä. 

Koneeseen meni tavaraa kontteina, myös lentolevyille lastattuna – kaikki ei mahtunut kontteihin. 

Kello 17 lentokone suuntasi kohti kiitorataa ja New Yorkia. 

Lento sujui hyvin, ja rahti saapui John F Kennedy Internationalin lentokentälle New Yorkissa paikallista aikaa klo 18.45. Edessä oli yö Finnairin varastossa, sillä jatkokuljetus oli sovittu seuraavalle aamulle. 

Keskiviikko klo 10 paikallista aikaa New Yorkissa: Rahdin tullaus

Asiakkaamme rahdin viimeinen osuus alkoi aamulla, kun paikallinen kumppanimme eli agenttimme tullasi ja vastaanotti tavaran, ja rekka lähti kohti New Jerseytä, joka sijaitsee etelään New Yorkista. 

Keskiviikko klo 16 paikallista aikaa New Jerseyssä: Rahti perillä asiakkaamme asiakkaalla

Rahti oli perillä neljän maissa paikallista aikaa, ja asiakkaamme asiakkaan edustaja kuittasi sen. Samaan aikaan agenttimme laittoi meille tiedon, että ovelta ovelle rahti on toimitettu ajallaan, ja me pääsimme kertomaan tämän asiakkaallemme heti seuraavana aamuna aikaeron takia. Olimme onnistuneet! 

Yhteispeli ratkaisee

Kuten pitkän matkan edetessä olet voinut miettiä, rahdin nopea kulku riippuu meidän ja kumppaniemme ja agenttiemme osaamisesta ja yhteispelistä. Jos pieni, mutta tärkeä tieto vaikkapa siitä, ettei laitteiden päälle saa lastata, olisi jäänyt uupumaan meiltä ja kumppaniltamme, laitteet olisivat voineet hajota. 

Olemmekin todella tarkkoja siitä, kenen kanssa teemme yhteistyötä. Suomalaisena riippumattomana toimijana ja perheyrityksenä voimme valita kumppanimme onneksi itse. Tähän joukkoon kuuluvat suhtautuvat työhönsä ylpeydellä ja onnistuvat kerta toisensa jälkeen. Yhdessä kanssamme, askel askeleelta, koska sitä tämä työ todella on. 

Riku Lehtinen Supervisor Air Export

Riku Lehtinen

Air freight, sea freight Helsinki Airport
+358 20 1669 516
riku.lehtinen@chs.fi

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.