Kokenut agentti on se paras agentti

Sujuva logistiikkayhteistyö lähtee oikean agentin valinnasta. Tähän joukkoon kuuluu sellaisia yhtiöitä, jotka ovat onnistuneet lunastamaan odotuksemme kerta toisensa jälkeen, kirjoittaa merirahdin ja tuonnin tunteva tiiminvetäjämme Merja Laiho.
Facebook
LinkedIn
X
Kokenut agentti

Rahtibisnes on yhteistyöbisnestä parhaimmillaan. Sinunkin kuljetuksesi matkaa tänne Suomeen tai lähtee ulkomaille yhteistyökumppaniemme avustamana. Siksi onkin tärkeää, että osaamme toimia sujuvasti heidän kanssaan ja sinä saat parasta mahdollista palvelua.

Sitä ennen on toki osattava valita oikea agentti, se paras, käsillä olevaan kuljetukseen.

Jos asiakas haluaa esimerkiksi tuoda tavaraa Kiinasta Suomeen merirahdilla, asiakaspalvelijamme etsii Kiinassa toimivan paikallisen agentin, joka tuntee merirahdin kiemurat. Jos asiakkaan rahti pitääkin saada lentokoneeseen, valinta voi osua toiseen agenttiin. Kaikilla logistiikkayhtiöillä ei ole tätä samaa pelivaraa.

Rahtimuodollisuuksien lisäksi agentin tulee kyetä hoitamaan kuljetus halutussa aikataulussa ja vieläpä järkevään hintaan. On myös supertärkeää, että vuorovaikutus pelaa alusta loppuun. Jos rahtilaivan kulku viivästyy vaikkapa myrskyn takia, tieto asiasta on saatava pikaisesti meille ja asiakkaalle.

Pikaneuvotteluja ja revontulikuvia

Kun kerromme agenteille asettamistamme vaatimuksista, jotkut asiakkaat kysyvät, miten meidän asiakaspalvelijamme oikein osaa valita sen oikean agentin.

Tähän on helppoa vastata, että onnistumisen kokemukset ratkaisevat, kun puhutaan tutuista maista ja paikoista. Ne agentit, jotka ovat kerta toisensa jälkeen hoitaneet kuljetukset täsmällisesti ja huolehtivaisesti, ovat lunastaneet odotuksemme kerta toisensa jälkeen. Meillä on syvä luottamus näihin toimijoihin.

Osa näistä agenteista on tullut jopa henkilökohtaisesti tutuiksi vuotuisissa logistiikkayhtiöiden tapahtumissa – kuulummehan me niin kuin agentitkin koko maailman kattaviin agenttiverkostoihin. Tapahtumissa mennään vauhdilla tapaamisesta toiseen ja pohditaan yhteistyömahdollisuuksia.

Myöhemmin on helppoa muistella sähköpostiviestissä, että ”hei, tapasimme siellä Singaporessa vuonna 2019 ja näytin sinulle kuvia revontulista, muistatko?” Henkilökohtainen huomioiminen on muuten kovaa valuuttaa Aasiassa.

Verkosto laadun takeena

Entä jos eteen tulee poikkeuksellinen tilanne, jossa asiakas haluaa lähettää rahtia meille uuteen maahan tai tuoda sieltä tavaraa Suomeen?

Tällöin asiakaspalvelijamme kysyy vinkkejä kollegoiltaan Suomessa tai etsii luotettavan ja osaavan agentin noista edellä mainituista tutuista agenttiverkostoista. Agentit ovat päässeet niihin jäseniksi läpäisemällä  tiukat taustaselvitykset.

Tässä bisneksessä sujuva yhteistyö oikean agentin kanssa on kaiken a ja o.

Merja Laiho valkoinen tausta

Merja Laiho

Operations Director, Ocean freight
+358 40 596 1481

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.