Kesäkuun koronatilanne: odotettavissa vähittäistä palautumista

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Covid-19 maski maalattu seinään

Koronavirustilanne on kestänyt jo useamman kuukauden, ja vaikka poikkeusolot jatkuvat ympäri maailmaa, joitakin kohentumisia rahtikuljetuksissa on hiljalleen havaittavissa. Seuraamme yhä globaalia tilannetta, ja teemme asiakkaille uudelleenreitityksiä ja muita poikkeusratkaisuja. Palvelulupauksemme kuitenkin pitää, ja pidämme rahdin liikkeessä: emme jätä asiakkaita pulaan tai aiheuta ylimääräistä päänvaivaa.

Erilaiset PPE-tuotteet eli turvavaruste- ja maskilähetykset ovat lähteneet Kiinasta liikkeelle, ja olemme saaneet kuljetettua ne turvallisesti ja ripeästi Eurooppaan. Olemme nöyrän kiitollisia voidessamme kantaa tällä tavoin kortemme kekoon tuoden sekä turvallisuuden tunnetta että fyysisiä suojavarusteita myös suomalaisten käyttöön.

Tässä tiedotteessa käymme lyhyesti läpi toukokuussa tapahtunutta ja odotettavissa olevia muutoksia kesäkuussa.

Lentorahti

Lentorahtikuljetukset onnistuvat kauttamme yhä, ja löydämme asiakkaillemme hyvät ratkaisut ja reitit kapasiteettihaasteista huolimatta. Lentorahdin hintojen kasvu hidastui toukokuussa, ja hinnat ovat nyt stabilisoituneet.

Lentorahdin kysyntä on kasvanut monenkertaiseksi samalla, kun tarjonta on supistunut. Tällä hetkellä liikkuvat matkustajakoneet ovat täynnä ruumarahtia, joten reittejä ja ratkaisuja kuitenkin löytyy niin rahti- kuin matkustajakoneista. Kapasiteettihaasteet viivästyttävät rahtien lähetystä, mutta rahti liikkuu tästä huolimatta säännöllisesti.

Lentoyhtiöistä esimerkiksi Finnair on kasvattamassa lentojen määrää heinäkuussa. 13.6. pidettävä hallituksen tiedotustilaisuus näyttää uudet linjaukset rajoitusten purkuihin ja vaikuttaa matkustajaliikenteen kehitykseen ja rahtitilan määrään.

Kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä, kun olemme etsineet uusia vaihtoehtoisia reittejä ja ratkoneet haasteita. Vastaamme aina asiakkaiden kysymyksiin ja varmistamme, ettette jää pulaan rahtinne kanssa.

Merirahti

Merirahtikuljetukset toimivat yhä sujuvasti globaalit olosuhteet huomioon ottaen. Tuonnissa tilanne alkoi tasaantua jo aikaisemmin, kun Kiinan rajoituksia ryhdyttiin purkamaan. Yksittäisissä maissa, kuten Intiassa ja Filippiinieillä, lockdown on jatkunut pidempään: näissä maissa tilanne on edelleen lähes pysähdyksissä.

Meriviennissä kappaletavarakuljetukset lähtevät viikoittain ja niihin on saatu tilaa normaalisti. Täysien konttien kanssa on kuitenkin syytä varautua pidempiin bookkausaikoihin. Kaukoitään viive on tällä hetkellä kohdemaasta ja varustamosta riippuen noin 3-6 viikkoa. Muihin kohteisiin, kuten Etelä- ja Pohjois-Amerikkaan, tilaa ja lähtöjä on saatu järjestymään nopeammin.

Varustamot ovat ottaneet käyttöön tilanteesta johtuvia lisämaksuja (esim. Peak Season Surcharge PSS) ja niiden odotetaan pitävän hinnat hiukan normaalia korkeammalla vielä kesäkuukausien ajan. Samaan aikaan polttoaineiden hinnat ovat kuitenkin olleet laskussa, ja se on osaltaan pitänyt merikuljetusten hinnat vakaana.

Maalis-huhtikuun vaihteessa ennakoitu konttikalusto- ja laivapula huhti-toukokuussa on vaikuttanut vientikuljetuksiin, mutta odotettua vähemmän. Tilanne kuitenkin jatkuu edelleen ja viivästyksiin ja normaalitilanteesta poikkeaviin aikatauluihin ja järjestelyihin on syytä edelleen varautua. Mikäli sinulla on mitä tahansa huolia tai kysymyksiä, saat lisätietoa asiantuntijoiltamme.

Maantie- ja junakuljetukset

Konttijunakuljetukset Kiinan ja Suomen välillä ovat olleet kysytty ja toimiva vaihtoehto meri- ja lentorahdille kuluneina koronakuukausina. Käytämme pääsääntöisesti suoraa reittiä Helsingin ja Hefein välillä, niin täysissä konteissa kuin kappaletavarassa. Operaattori on siirtynyt viikoittaisiin lähtöihin ja se on lisäännyt kapasiteettia molempiin suuntiin. Myös konttien määrää junissa on lisätty.

Tämän suoran Suomen reitin lisäksi voimme tarvittaessa käyttää reititystä esim. Puolan kautta. Junakuljetus on erinomainen vaihtoehto, kun aikataulu on tiukka ja lentorahtia ei ole mahdollista käyttää.

Meillä CHS:llä tehdään yhä töitä normaaliin tapaan, turvalliset etäisyydet ja hygieeniset työskentelyolot huomioiden. Vastaamme kysymyksiisi niin puhelimitse kuin sähköpostitse, ja autamme löytämään parhaat ratkaisut myös kesän aikana.

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.