Suomalaisia makuja esiteltiin Berliinissä – CHS jälleen mukana kansainvälisten Grüne Woche -messujen Suomen osaston logistiikkajärjestelyissä

Facebook
LinkedIn
X
CHS mukana ruokamessuilla Berliinissä

Berliinissä tammikuussa järjestetyt Grüne Woche -messut ovat maailman suurin kuluttajille suunnattu ruoka- ja elintarvikealan messutapahtuma. Suomesta paikan päällä oli tänä vuonna noin 30 näytteilleasettajaa, ja CHS oli edellisvuoden tapaan mukana huolehtimassa Suomen osaston messulogistiikan toimivuudesta.

Jo vuodesta 1926 lähtien järjestetyillä Berliinin Grüne Woche -messuilla – eli vihreillä viikoilla – käy vuosittain lähes 400 000 kävijää ja 90 000 ruoka- ja elintarvikealan ammattilaista. Iso joukko suomalaisia yrityksiä oli tänäkin vuonna lähtenyt etsimään messuilta uusia reittejä Saksan ja Keski-Euroopan markkinoille. Yritysständien lisäksi Suomen noin 330 neliön maaosastolta löytyi muun muassa ravintola, baari sekä maakunnille varattuja osastoja.

CHS oli yhdessä kumppaniverkostonsa kanssa mukana järjestämässä noin parinkymmenen suomalaisasiakkaan messukuljetuksia. Ympäri Suomea mukaan lähteneiden yritysten tuotevalikoimasta löytyi esimerkiksi kalaa, marjavalmisteita, lihatuotteita sekä mehuja, oluita ja viinejä.

Kahdella trailerilla Berliiniin

Saksaan matkannut rahti lastattiin Suomessa kahteen lämpötilasäädeltyyn traileriin, jotka lähtivät rekkakuljetuksena ensin meriteitse Travemünden satamaan ja sieltä kohti Berliiniä.

Ensimmäisessä trailerissa Saksaan matkasivat huonelämpötilassa säilyvät elintarvikkeet. Toinen puolestaan oli varattu pakasteille ja jääkaappilämpötilan vaativille elintarvikkeille, ja tätä tarkoitusta varten traileri oli säädeltävissä kahteen eri lämpötilaan. CHS:n yhteistyökumppani pystyi valvomaan kuljetuslämpötiloja onlineseurannan avulla reaaliajassa.

Tapahtumalogistiikan ja lämpötilasäädeltyjen kuljetusten myynnistä CHS:llä vastaava Jason Kelppe toteaa, että rahtitilan pitäminen oikeassa lämpötilassa voi äkkiseltään kuulostaa yksinkertaiselta. Käytäntö on kuitenkin osoittanut, että kaikkeen on aina varauduttava.

”Siksi lämpötilasäädellyissä kuljetuksissa on oikeiden lämpötilojen lisäksi olennaista se, että mahdolliset poikkeamat huomataan välittömästi ja tieto kulkeutuu heti kuljettajalle.”

Aikataulujen pitävyys korostuu isoissa tapahtumissa

Kelppe sanoo, että messuhuolinnassa korostuu rahdista riippumatta aina myös yksi kuljetusalan peruspilareista eli toimituksen oikea-aikaisuus.

”Varsinkin hieman isommilla messuilla rahdin purku voi olla hyvin tiukasti aikataulutettua ja jokaiselle purulle on varattu oma tietty aikansa. Sen takia on tärkeää, että rahti on oikeassa paikassa juuri sovittuun aikaan, eikä muutamaa tuntia myöhemmin. Hankaluuksia voi tulla, jos aikataulut vedetään liian tiukoiksi.”

Mikäli kuljetuksen aikana nousee esiin huomioitavia asioita, CHS:llä on aina tarvittaessa suora puhelinyhteys kuljettajaan.

”Kumppanimme käyttävät suomalaisia kuljettajia, mikä myös omalta osaltaan suoraviivaistaa ja helpottaa kommunikointia”, Kelppe sanoo.

CHS:n yhteistyökumppaneilla on varastoja hyvien kulkuyhteyksien varrella Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä, joten kuljetukset Eurooppaan järjestyivät nopealla aikataululla. Berliiniin matkannut rahti noudettiin Vantaalta maanantai-iltapäivällä ja määränpäähänsä se saapui laiva- ja maantiekuljetuksen jälkeen varhain keskiviikkona. Kelppe itse matkusti kollegansa kanssa messualueelle auttamaan purussa.

”Ständien rakentamisesta vastannut toimeksiantajamme koki, että purun koordinointi paikan päällä oli todella tärkeä lisä palvelukokonaisuudessa ja helpotti omalta osaltaan heidän työtään”, Kelppe toteaa.

CHS:ltä ratkaisut messulogistiikkaan pitkällä kokemuksella

CHS kuuluu tunnetuimpiin messulogistiikkapalveluita tuottaviin yrityksiin Suomessa, ja vuosien saatossa logistiikka-ammattilaisemme ovat auttaneet lukuisia kotimaisia vientiyrityksiä Grüne Wochen kaltaisiin kansainvälisiin messutapahtumiin osallistumisessa.

Laajan yhteistyökumppaniverkostomme avulla messukuljetukset järjestyvät kustannustehokkaasti, oikea-aikaisesti ja oikein käsiteltyinä minne päin maailmaa tahansa.

Kysy lisää logistiikkaratkaisuistamme ottamalla yhteyttä myyntiimme tai jätä tarjouspyyntö suoraan verkkosivujemme kautta.

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.