EU:n ja Iso-Britannian kauppasopimus

Iso-Britannian kanssa kauppaa käyvien yritysten on hyvä huomioida vuoden 2021 alussa voimaan astuneet uudet viennin - ja tuonnin säädökset.
Facebook
LinkedIn
X
CHS uutinen EU:n ja Iso-Britannian kauppasopimuksesta
  • Viennissä jokainen lähetys tulee vientiselvittää. Vientiselvitystä varten tarvitaan kauppalasku, joka tulee toimittaa CHS:lle jo kuljetustilauksen yhteydessä.
 
  • Kauppalaskun tietojen oikeellisuus on tärkeää, jotta mahdollisilta seuraamuksilta vältytään. Kauppasopimus edellyttää myös, että laskussa tulee olla merkintä tavaran alkuperämaasta.
 
  • Lähettävä yritys vastaa tuotteidensa tullinimikkeiden oikeellisuudesta. Lisäksi sen tulee varmistaa, että EORI rekisteröinti on tehty ja sen myötä yrityksen EORI-numero on merkitty kauppalaskuun.
 
  • Mikäli lähetettävien tavaroiden arvo ylittää 6.000 euroa, on viejän oltava rekisteröitynyt Tullissa EU:n REX tietokantaan ja kauppalaskuun on merkittävä yrityksen REX numero.
 
  • Tuonnissa CHS:n ja asiakkaan välillä tulee olla voimassa oleva tullaussopimus.
 
  • Irlannin kuljetusten osalta on huomattava, että asiakirjoissa on oltava kuvaus lähetyksen sisältämästä tavarasta sekä sen arvo.

Tullimuodollisuuksien hoidossa esiintyy Britanniassa tällä hetkellä ruuhkaa, mikä voi aiheuttaa viiveitä lähetyksille sekä tuonnissa että viennissä.

Asiantuntijamme opastavat ja auttavat mielellään myös kaikissa Iso-Britannian kuljetuksiin liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä, autamme mielellämme: myynti@chs.fi

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.