Merituonnin katsaus ja tullin tuonti-ilmoitusten muutokset

Huhtikuussa kerroimme meriviennin tilanteesta niin Suomen kuin maailman rahtitilanteen osalta. Merituonnin tilanne on verrannollinen meriviennin kanssa. Merirahtimarkkinat puhaltavat yhä varsin myrskyisissä tuulissa, jonka vaikutuksista suurin osa on tietoinen.
Facebook
LinkedIn
X
merituonnin katsaus

Tuonnin tulli-ilmoituksissa on tulossa muutoksia 1.6.2021 alkaen.Tullin uuden UTU-järjestelmän myötä tuonnin tulli-ilmoituksiin tulee muutoksia kesäkuun alusta alkaen. Tulli on tiedottanut luottoasiakkaitaan muuttuvista asiakkaan lupien jatko-osista.

Pyydämme teitä ilmoittamaan uuden jatko-osanne tulevia tullauksianne varten mahdollisimman pian CHS yhteyshenkilöllenne sähköpostitse. Toivomme ilmoituksianne toukokuun loppuun mennessä.

Merituonnin katsaus

Huhtikuussa kerroimme meriviennin tilanteesta niin Suomen kuin maailman rahtitilanteen osalta. Merituonnin tilanne on verrannollinen meriviennin kanssa. Merirahtimarkkinat puhaltavat yhä varsin myrskyisissä tuulissa, jonka vaikutuksista suurin osa on tietoinen.

Yleisellä tasolla voidaan todeta, että haasteita on edelleen niin konttien, kuin tilojenkin kanssa, sillä kauko-idässä kontit ovat suuren kysynnän vuoksi vaikeasti saatavilla. Tilanne on sama ympäri Aasiaa, joten monessa satamassa niiden löytäminen voi kestää viikon tai pidempään.

Pääsatamien täyttöasteet niin Kauko-Idässä kuin Euroopassakin ovat reilusti yli kapasiteetin, joka puolestaan aiheuttaa haasteita aikatauluihin. Tämä viivästyttää valtamerilaivojen aikatauluja, mutta erityisesti se vaikuttaa feeder-laivoihin, jotka jäävät satamajonoissa aina valtamerilaivojen jalkoihin. Tämän seurauksena suunnitellut lähetykset eivät välttämättä aina ehdi lähtevän laivan kyytiin. Nämä aiheuttavat aikatauluihin viivästyksiä niin lähtö- kuin määränpäässäkin.

Haastava tilanne tuo esiin huolitsijan ammattitaidon ja asiakaspalveluasenteen. Me CHS:llä pyrimme auttamaan asiakkaitamme ammattitaidolla, luovuudella ja ymmärryksellä. Kuuntelemalla olemme onnistuneet auttamaan asiakkaitamme ratkomaan toimitusketjuun kohdistuvia ongelmia ja paineita hyvällä menestyksellä. Pääasia on, että toimitusketju ei katkea ja pyrimme saamaan asiakkaan rahdin aina määränpäähän monipuolisesti verkostojamme hyödyntäen.

Ennakoinnin tärkeys on edelleen erityisen isossa roolissa, jotta huolitsijalla jää riittävästi aikaa hyvien ratkaisujen löytämiseen. Esimerkkinä olemme mm. laivanneet yksittäisiä kontteja naapurimaiden satamista ulos, vaikkakin suurimmissa liikenteissä heillä on samat haasteet kuin Suomellakin. 

Kevät on jo pitkällä ja lomasuunnitelmia valmistellaan useissa työyhteisöissä. Pandemian vielä jatkuessa päivittäiset logistiikkaratkaisut tulevat vaatimaan paljon työtä vielä pitkään; ennakointia, riskien hallintaa, muutoksia aikatauluihin ja suunnitelmiin sekä poikkeaviakin toimintamalleja ja toimitusketjuja. Pääasia on, että luomme yhdessä toimintaympäristön, joka ei pysähdy!

Read also:

Lue blogi:

Contact Us

Call us or send an email.

We will help you find the best solutions for your logistics.

Keep up to date

Get emails about our news and success stories.