Kasvi- ja eläintuotteiden vientivaatimukset Iso-Britanniaan

Eläinperäisten tuotteiden viennissä Isoon-Britanniaan otettiin käyttöön eläinterveystodistukset TRACES-järjestelmässä 31.1.2024. Uusista vaatimuksista ja todistusten käytöstä järjestetään myös webinaareja.
Facebook
LinkedIn
X

Seuraava Ruokaviraston koulutus aiheeseen liittyen on 13.2.2024 klo 9.30–11. Koulutukseen voi ilmoittautua kaikki aiheesta kiinnostuneet: www.ruokavirasto.fi/tapahtumat-ja-koulutukset/

Uusia vaatimuksia UK viennille:

  1. Terveystodistukset keskiriskisille (medium risk) eläintuotteille esim. maito, kananmunat, hunaja, kalastustuotteet, liha, lihatuotteet, rehuksi tarkoitettu eläinproteiini sekä monet muut sivutuotteet 31.1.2024.
  2. CHED-asiakirja korvaa ennakkoilmoitukset elävien eläinten viennissä 30.11.2023 ja eläinperäisten tuotteiden viennissä 31.1.2024. 
  3.  Kasvinterveystodistukset keskiriskisten kasvien ja kasvituotteiden osalta 31.1.2024. Ennakkoilmoitusvaatimus poistuu matalan riskin kasvien ja kasvituotteiden osalta 31.1.2024.
  4. Asiakirjatarkastukset ja fyysiset rajatarkastukset keskiriskisten eläintuotteiden, kasvien ja kasvituotteiden osalta 30.4.2024. 5.
  5. Turvallisuusvakuutukset ja UK Single Trade Window käyttöön 31.10.2024.

Todistukset eläinperäisten tuotteiden vientiin TRACES-järjestelmästä

Ison-Britannian vientitodistukset tehdään EU:n TRACES-NT -järjestelmässä. Todistuksen myöntäjä allekirjoittaa sen sähköisesti.

Myöhemmin käyttöön otettavassa uudessa sähköisessä järjestelmässä eläinten ja eläinperäisten tuotteiden todistukset siirtyvät digitaalisessa muodossa EU:n TRACES-järjestelmästä Ison-Britannian IPAFFS-järjestelmään. Ennen kuin uusi järjestelmä saadaan toimimaan, paperitodistus korvataan pdf-muotoisella sähköisesti allekirjoitetulla TRACES-todistuksella.

Lue lisää aiheesta Ruokaviraston nettisivuilta
www.ruokavirasto.fi/eurooppa/iso-britannia/

Riku Lehtinen Supervisor Air Export

Riku Lehtinen

Operations Director, Air freight
+358 20 1669 516
riku.lehtinen(at)chs.fi

Read our blogs:

Read other news:

Contact Us

Call us or send an email.

We will help you find the best solutions for your logistics.

Keep up to date

Get emails about our news and success stories.