Tuoja tai viejä, oletko hankkinut pakollisen EORI-numerosi?

Kaikkien tuojien ja viejien on tänä vuonna haettava Tullista oma tulliasioinnin yritystunnus, EORI-numero. Numeroa tarvitaan kaupankäyntiin EU:n ulkopuolisten maiden kanssa. Huomioithan, että 1.1.2021 alkaen myös Iso-Britanniasta tulee EU:n ulkopuolinen maa.
Facebook
LinkedIn
X
Juha Harjula katsoo lentokoneen lastausta

EORI-numero on jatkossa ilmoitettava tulli-ilmoituksissa. Kun uudet tuonnin tulli-ilmoitukset otetaan käyttöön vuoden 2020 lopulla, tuojan EORI-numero tarvitaan, vaikka edustajasi antaisi tulli-ilmoituksen. Numeroa tarvitaan myös EU:n asiointipalveluissa, kun haet jotakin seuraavista:

  • unioniluvat Tullipäätökset-palvelulla
  • sitovaa tariffitietoa BTI-palvelulla
  • AEO-valtuutustua AEO-palvelulla
 

Jalostusten INF-palvelu otetaan käyttöön jo 1.6.2020. INF-lomakkeilla annettava tieto jalostusmenettelyistä muuttuu sähköiseksi.

Miten haet EORI-numerosi?

EORI-numeron olemassaolon voi tarkistaa EU:n virallisessa palvelussa, johon tarvitsee vain syöttää FI ja y-tunnus. Mikäli EORI-numero löytyy jo, sinun ei tarvitse ryhtyä toimenpiteisiin.

Suomalainen yritys voi hakea EORI-numeroa Tullin verkkosivuilla, jossa on käytössä Suomi.fi-tunnistus ja -valtuutus. Numero kannattaa hakea jo nyt, jotta se on kunnossa hyvissä ajoin ennen asetuksen voimaantuloa vuoden 2020 lopussa. Mitä aiemmin yritykset hakevat numeronsa, sitä vähemmän Tullin palvelu ruuhkautuu eikä puuttuva numero hidasta tai estä tullauksia vuoden lopulla.

Lisätietoa saat Tullin sivuilta ja yritysneuvonnasta, ja me CHS:llä opastamme ja kerromme lisää mielellämme.

Jarmo Seppälä Operations Director

Jarmo Seppälä

Air Freight Manager
+358 50 3752 202
jarmo.seppala@chs.fi
Petteri Leinonen Operations Development Manager

Petteri Leinonen

Sea Freight Manager
+358 400 985 718
petteri.leinonen@chs.fi

Keep up to date

Get emails about our news and success stories.