CHS on työyhteisönä välitön ja jatkuvasti kehittyvä

Kun logistiikkayrityksessä on hyvä draivi, tekemisen meininki ja positiivinen asenne välittyy myös asiakkaille. Syyskuussa meillä aloittanut Viivi Mentula kertoo, millaista CHS:llä on työskennellä ja millaisia asioita hän on oppinut CHS:llä.
Facebook
LinkedIn
X
työyhteisö

Myyntityö on kiinnostanut minua jo pidemmän aikaa, joten kesällä 2020 etsin uusia haasteita myynnin parista. Puhelu ja työtarjous CHS:ltä tulikin erinomaisena hetkenä. Taustani on viennissä ja logistiikassa; joitakin vuosia sitten työskentelin samassa yrityksessä nykyisen esimieheni kanssa – tuolloin jäin positiivisesti hänen mieleensä.

Syyskuun alusta lähtien olen perehtynyt myyntitehtäviin CHS:llä. Työpäiväni pitävät sisällään kotimaisten ja ulkomaisten asiakkaiden tarjouspyyntöihin vastaamista. Työskentely on nopeatempoista. Tarjousta tehdessä pitää ottaa monta erilaista yksityiskohtaa huomioon ja etsiä tietoa useasta eri lähteestä, jotta asiakas saa parhaan mahdollisen tarjouksen mahdollisimman nopeasti. Asiakkaalta itseltäänkin täytyy hoksata kysyä hyvin muotoiltuja kysymyksiä tarvittavan tiedon saamiseksi. Asiakkaan kanssa toimiminen ja keskustelu onkin yksi pääsyistä, miksi halusin myyntitehtäviin.

Oppiminen on ollut nopeaa ja tarjoustyöskentely opettaa valtavasti logistiikan eri aloista: meri- ja lentorahdista, maantie- ja junakuljetuksista sekä huolinnan koukeroista. Logistiikka on aina työssä oppimista, eikä ole olemassa käsikirjaa, minkä lukemalla oppii kaiken. Pohjan täytyy olla kunnossa, jotta voin myöhemmin kehittyä uusasiakashankinnan puolelle. Tärkeintä myyntityön oppimisessa on hyvä esimiestyö, ja se on ilokseni CHS:llä kunnossa.

CHS:n etu on vapaus ja koko ajan kehittyvä toiminta

CHS henkilöstöineen kehittyy koko ajan, ja yritystasolla halutaan jatkuvasti parantaa ja tehostaa tekemistä. Koska CHS on suomalaisomisteinen yhtiö, voimme kehittää melko vapaasti toimintaa siihen suuntaan, mihin parhaaksi katsomme ja millaista viestiä asiakaskentältä tulee. Kaikki saavat vaikuttaa tekemiseen ja kehitykseen, ja kenelle tahansa voi mennä vapaasti juttelemaan – organisaatio on matala.

Työyhteisö on todella tärkeä osa arkea ja oppimista. CHS:läiset ovat välitöntä porukkaa, ja kaikilla on valtavasti tietoa ja asiantuntemusta huolinnan ja logistiikan alalta. Myyntityössä tämä tulee ehdottomasti tarpeeseen. Mitä enemmän tutustun ja juttelen kollegoiden kanssa, sitä enemmän opin alasta ja palveluistamme. Oleellista myynnissä on olla kiinnostunut muista ihmisistä, ja keskustelut kollegoiden ja asiakkaiden kanssa ovat työpäivän suola.

Kun työskentelet tehtävissä ja yrityksessä, jonne tulet mieluusti joka päivä, se heijastuu varmasti myös asiakkaalle. Ajoittaisesta kiireestä ja paineesta huolimatta fiilis on aina hyvä ja on tärkeää, että asiakaskin näkee hyvän draivin, mikä CHS:llä on. Olen ollut todella tyytyväinen ensimmäisiin kuukausiini CHS:llä, suunta on täällä jatkuvasti eteenpäin!

Viivi Mentula Inside Sales

Viivi Mentula

Inside Sales
+358 20 1669 525
viivi.mentula@chs.fi

Contact Us

Call us or send an email.

We will help you find the best solutions for your logistics.

Keep up to date

Get emails about our news and success stories.