CBAM – maahantuojilla mahdollista hakea lisäaikaa raportoinnin määräaikaan

Komissio on 29.1.2024 tiedottanut, että CBAM - maahantuoja voi pyytää CBAM-siirtymärekisterissä 30 päivää lisäaikaa ensimmäisen raportointikauden raportin jättämisen määräaikaan. Alkuperäinen määräaika oli 31.1.2024. Jos olet jättänyt raportin määräaikaan mennessä, voit muokata sitä 31.7.2024 asti.
Facebook
LinkedIn
X

Hiilirajamekanismi (Carbon Border Adjustment Mechanism, CBAM) on EU:n uusi väline ehkäistä hiilivuotoa eli päästöjen ohjautumista EU:n ulkopuolelle. Maahantuojille se merkitsee uusia velvollisuuksia.

Hiilirajamekanismia sovelletaan tiettyihin EU:n asetuksessa määriteltyihin tuotteisiin. CBAM-tuotteisiin kuuluvat tietyt rauta- ja terästuotteet, rautamalmi, tietyt lannoitteet, alumiinituotteet, sementtituotteet ja kemikaalit sekä sähkö.

Komissio on 29.1.2024 tiedottanut, että CBAM – maahantuoja voi pyytää CBAM-siirtymärekisterissä 30 päivää lisäaikaa ensimmäisen raportointikauden raportin jättämisen määräaikaan.

Alkuperäinen määräaika oli 31.1.2024. Jos olet jättänyt raportin määräaikaan mennessä, voit muokata sitä 31.7.2024 asti.

Lue ohjeet lisäajan hakemiseen Hiilirajamekanismi-sivulta kohdasta ”Tee näin, jos et saa annettua raporttia CBAM-siirtymärekisteriin”.
www.tulli.fi/hiilirajamekanismi

Haluatko pysyä ajan tasalla, seuraa Tullin asiakastiedotteita:
www.tulli.fi/tietoa-tullista/uutishuone/asiakastiedotteet

Nico Soinio

Supervisor, Ocean Import
nico.soinio(at)chs.fi

Read our blogs:

Read our customer stories:

Contact Us

Call us or send an email.

We will help you find the best solutions for your logistics.

Keep up to date

Get emails about our news and success stories.