Case Mysoda: Eettistä yhteistyötä kahden kotimaisen yrityksen välillä

Kotimainen Mysoda tukeutuu CHS:n apuun huolinnassa. Kasvuyritys voi keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa ja luottaa CHS:n ammattitaitoon logistiikan kiemuroiden kanssa.
Facebook
LinkedIn
X
mysoda

Suomalainen kasvuyritys Mysoda Oy on tehnyt CHS:n kanssa yhteistyötä vasta muutaman vuoden, mutta vahva luottamus on jo muodostunut. Mysoda tarjoaa kuluttajille juomaveden hiilihapotuslaitteita sekä niissä käytettäviä makutiivisteitä, hiilidioksidipulloja ja vesipulloja.

Erityisesti koronakevään myötä kuluttajien kysyntä arkea helpottaviin asioihin, kuten itse valmistettavaan kuplaveteen, on kasvanut. Kysynnän kasvun myötä myös merirahti Kiinan ja Suomen välillä sekä maantierahti Suomen ja Sveitsin tukkuasiakkaalle käykin kiivaana.

Rahdin lisäksi CHS auttaa Mysodaa erilaisten dokumenttien ja asiakirjojen kanssa EU-maiden ulkopuolisen liikenteen niin vaatiessa. Huolintayhteistyö helpottaa Mysodan arkea huomattavasti.

”Parhaaksi puoleksi yhteistyössä sanoisin vaivattomuuden: saan vastaukset kysymyksiini heti tarvitsematta itse käyttää aikaa pohtimiseen ja pyörittelyyn”, kertoo Mysodan toimistopäällikkö Anna Ruusu.

”Logistiikka tai tullaus eivät ole ydintekemistäni eivätkä mieluisinta puuhaa minulle, joten on helpottavaa, että CHS:n yhteyshenkilöt osaavat auttaa.”

Yhteistyö on muodostunut nopeasti sujuvaksi yritysten välillä. Helpottavaksi tekijäksi Ruusu mainitsee helpon kontaktoinnin:

”On melko poikkeuksellista, että tunnen nimeltä ne henkilöt, joille voin aina soittaa ja jotka tietävät tarpeemme ja vastaukset kysymyksiimme. Minun ei koskaan tarvitse erikseen nähdä vaivaa saadakseni jonkun selvittämään ratkaisuja ongelmiini.”

Ruusu on myös kiitollinen arjen luotettavuudesta CHS:n kanssa.

”Vastuumyyjämme Vesa huolehtii sopimuksista ja hinnoittelusta, ja häneen voin olla aina yhteydessä näistä asioista. Hintojen kanssa ei ole tullut mitään epäselvyyksiä tai yllätyksiä, mikä ei ole aivan itsestäänselvää”, Ruusu huomauttaa.

Kaksi markkinahaastajaa auttamassa toisiaan

Vuodenvaihteessa Mysoda muutti kasvunsa myötä uusiin tiloihin Helsingin Roihupeltoon, jossa heillä on myös oma hiilidioksidipullojen täyttölaitos. Tällä hetkellä Mysoda on alallaan vielä Euroopan markkinajohtajan haastaja.

Kirimistä isoimman toimijan perässä kuitenkin on vielä, joten Mysodalla on kovat kasvutavoitteet erityisesti ulkomaille. Myös CHS on suurten logistiikkayhtiöiden kotimainen haastaja, joten Ruusu näkee yhteistyön luontevana.

”CHS ja Mysoda ovat molemmat kotimaisia markkinahaastajia, ja haluamme toimia mahdollisimman paikallisesti ja omavaraisesti materiaalien ja tuotteiden suhteen”, Ruusu sanoo.

Mysoda valmistaa makutiivisteensä Suomessa, hiilidioksidipulloissa käytetään kotimaista kaasua ja Itä-Helsingissä sijaitsevan toimistotilan käyttämä sähkö on ekologista. Mysoda pitää tarkasti silmällä, että päätökset muun muassa hankinnoista ja yhteistyökumppaneista tehdään yrityksen arvojen mukaisesti. Ruusu näkee CHS:n istuvan arvoihin hyvin:

”Suosimme kotimaisia, eettisiä yrityksiä, sillä se on kirjattuna Mysodankin strategiassa. CHS sopii kumppaniksemme hyvin kotimaisena, laadukkaana yrityksenä.”

Michael Airenne

Contact Us

Call us or send an email.

We will help you find the best solutions for your logistics.

Keep up to date

Get emails about our news and success stories.