CHS-kuriiri maailmalla

Facebook
LinkedIn
X
Lentokone lentää matalalla

CHS:n liikennepäällikkö Elisabeth Palander – kollegoiden kesken Iisa – sai edustajaltamme Ranskasta soiton kiireellisestä elektroniikkatuotteiden toimituksesta.

Tässähän ei sinänsä ole mitään ihmeellistä logistiikkafirman normaalissa toiminnassa, mutta jo pian kävi ilmi, että toimituksen pitäisi mennä Suomesta Burkina Fasoon Ouagadougouhun, joka on tuttu lähinnä tietokilpailujen viiden pisteen kysymyksistä.

Niin että miten edetään?

CHS:n lupauksen mukaan haasteet selätetään ja ”everything is possible” 24/7. Perusmaantietoon nojaten on selvää, että toimitus pitäisi suunnata Afrikkaan ja Google auttaa täydentämään määränpäätä mm. Malin, Norsunluurannikon ja Ghanan välille Länsi-Afrikkaan. Koska toimitus on kiireellinen ja sen pitää olla perillä viimeistään perjantaina 6.6., tarvitaan kuriiria heti Helsingin lentokentältä lähtien.

Selvitetään, kuka voisi lähteä tarvittaessa välittömästi ja käy ilmi, että Kalatien Teron työtilanne joustaa tämän keikan toteuttamiseen.

Joku toteaa, että Burkina Fasoon tarvitaan varmaankin rokotustodistuksia, ja Tero lähetetään viipymättä terveysasemalle.

Iisa ottaa yhteyttä tavaran lähettäjään, joka on iso kansainvälinen elektroniikka-alan yritys. Kontaktin löytäminen isossa organisaatiossa on vaikeaa ja tiedot Ranskasta puutteelliset. Iisa saa varsin pian kuitenkin selville, että tavara pitää kuljettaa käsimatkatavarana – painoa on kuitenkin ensin ilmoitetun viiden kilon sijasta noin 33 kiloa ja tilavuutta pakkauksineen 0,5 m3. Päätellään, että kuljetus onnistuu kuitenkin käsimatkatavarana, jos Terolla ei ole paljon omaa käsimatkatavaraa. Samalla on selvitetty, että lähetys tarvitsee Ulkoasiainministeriön vientiluvan.

Kaikki tarvittavat paperit tavarantoimittajalta ja viranomaisilta ovat meillä perjantaiaamuna 6.6. Enää puuttuu tullin lupa kuljetukselle. Tässä vaiheessa käy ilmi, että keltakuumerokote astuu voimaan vasta viikon päästä rokotuksen antamisesta ja tämä pitää todistaa Ouagadougouhun saavuttaessa. Tero ei siis voikaan lähteä Ouagadougouhun Burkina Fasoon – eikä kukaan muukaan CHS:stä. Otetaan pikainen yhteys edustajaamme Ranskassa ja sovitaan, että Tero tuo lähetyksen edustajalle Pariisiin, joka ottaa sen vastaan ja toimittaa eteenpäin. Varataan lennot Terolle. Lento Helsingistä Pariisiin lähtee iltapäivällä ja on perillä ajoissa alkuillasta.

Tuntia ennen koneen lähtöä saamme tullilta luvan kuljetukseen.

Tero kantaa itse lähetyksen (jonka mitat ovat siis 33 kg ja 0,5 m3) lähtöselvitystiskille. Lento saapuu ajoissa Pariisin Charles de Gaulle -kentälle. Finnair oli lähettänyt kaverin vastaanottamaan Teroa. Tämä tarvitsi kuriirimme apua paketin toimittamisessa edustajamme toimistoon Pariisissa – oli kuulemma ”aivan hapoilla” yhteiskantamisestakin. Ystävällisesti hän kuitenkin toimitti Teron iltamyöhällä hotelliin, missä tämä joutui odottelemaan seuraavana päivänä paluulennon lähtöä, sillä Pariisissa oli kaikki kiinni, kun vietettiin Normandian maihinnousun 70-vuotismuistopäivää. Tavaran toimitus onnistui kuitenkin suunnitelmien mukaan.

Ja tarina jatkuu… Seuraavalle viikolle on kirjattu samalta toimittajalta samalle vastaanottajalle Burkina Fasossa uusia lähetyksiä.

CHS – everything is possible

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.