CBAM – maahantuojilla mahdollista hakea lisäaikaa raportoinnin määräaikaan

Komissio on 29.1.2024 tiedottanut, että CBAM - maahantuoja voi pyytää CBAM-siirtymärekisterissä 30 päivää lisäaikaa ensimmäisen raportointikauden raportin jättämisen määräaikaan. Alkuperäinen määräaika oli 31.1.2024. Jos olet jättänyt raportin määräaikaan mennessä, voit muokata sitä 31.7.2024 asti.
Facebook
LinkedIn
X

Hiilirajamekanismi (Carbon Border Adjustment Mechanism, CBAM) on EU:n uusi väline ehkäistä hiilivuotoa eli päästöjen ohjautumista EU:n ulkopuolelle. Maahantuojille se merkitsee uusia velvollisuuksia.

Hiilirajamekanismia sovelletaan tiettyihin EU:n asetuksessa määriteltyihin tuotteisiin. CBAM-tuotteisiin kuuluvat tietyt rauta- ja terästuotteet, rautamalmi, tietyt lannoitteet, alumiinituotteet, sementtituotteet ja kemikaalit sekä sähkö.

Komissio on 29.1.2024 tiedottanut, että CBAM – maahantuoja voi pyytää CBAM-siirtymärekisterissä 30 päivää lisäaikaa ensimmäisen raportointikauden raportin jättämisen määräaikaan.

Alkuperäinen määräaika oli 31.1.2024. Jos olet jättänyt raportin määräaikaan mennessä, voit muokata sitä 31.7.2024 asti.

Lue ohjeet lisäajan hakemiseen Hiilirajamekanismi-sivulta kohdasta ”Tee näin, jos et saa annettua raporttia CBAM-siirtymärekisteriin”.
www.tulli.fi/hiilirajamekanismi

Haluatko pysyä ajan tasalla, seuraa Tullin asiakastiedotteita:
www.tulli.fi/tietoa-tullista/uutishuone/asiakastiedotteet

Nico Soinio

Supervisor, Ocean Import
nico.soinio(at)chs.fi

Lue myös blogimme:

Tutustu asiakastarinoihin:

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.