Case Pintos: 3PL -logistiikkapalvelut kehittyvät yhteistyöllä

CHS Solutions Oy:n Espoon logistiikkakeskus on Pintoksen betonivalutarvikkeiden päävarasto. Lisäksi Espoossa varastoidaan myös Pintoksen terästuotteita sekä kiinnitystarvikkeita. Yhteistyö alkoi vuonna 2019 ja on kasvanut ja monipuolistunut vauhdilla.
Facebook
LinkedIn
X

Pintos Oy on tarjonnut älykkäitä raudoitus- ja kiinnikeratkaisuja sekä kattavan tuotevalikoiman lisäksi rakentamisen asiantuntijaratkaisuja jo yli 60 vuotta. Laaja valikoima, joustavat toimitukset ja älykäs tuotanto jatkavat fiksun rakentamisen tarinaa myös tuleville vuosikymmenille. Pintoksen tärkein kilpailuvaltti on toimituskyky. Yrityksen tuotanto- ja varastokapasiteetti mahdollistaa aikataulussa toimitetut tuotteet yksittäisiin täsmätarpeisiin sekä suuriin kokonaisuuksiin.

Pintoksen Tuotepäälliköllä Vesa Takomolla on selkeät linjaukset siitä, mitkä tekijät ovat vaikuttaneet heillä varastoinnin ulkoistamispalveluja tarjoavan yrityksen valintaan ja kumppanuuteen. Tärkeimpänä nousevat esiin arvot, joiden tulee olla linjassa Pintoksen omaan toimintaan ohjaaviin arvoihin.

Lisäksi Takomo painottaa, että päivittäisen toimintojen onnistumiseen vaaditaan sujuvaa kommunikointia sekä joustavuutta. 3 PL palveluja tarjoavalla yrityksellä tulee olla myös valmius kehittää niin perinteisiä operatiivisia asioita kuin myös sähköisiä prosesseja asiakkaan tarpeita kuunnellen. Varaston toiminnan pitää olla myös dokumentoitua, mitattavissa ja seurattua.

Pintokselle yhteistyön aloitus oli helppo ratkaisu, sillä kaikkien edellä mainittujen asioiden lisäksi CHS pystyi tarjoamaan Pintokselle kaikki 3 PL -palvelut kilpailukykyisesti.

Miten kuvailisitte yhteistyötä CHS Solutionsin kanssa?

”Jo ensimmäisen sopimuskauden aikana tuli selväksi, että CHS vastasi huutoon ammattitaidolla. Odotuksemme ovat täysin täyttyneet. Olemme alusta asti kehittäneet yhdessä mm. tuotteiden varastointitapoja sekä sijoitusluokituksia.

Olemme luoneet myös uusia palveluita, joita onkin otettu Pintoksella käyttöön. Eikä tietysti haittaa, kun henkilöt tulevat toimeen keskenään ja puhuvat ”samaa kieltä”, Vesa Takomo kertoo.

Pintoksen tuotteista huolehtii CHS:n varastoilla nimetyt henkilöt, jotka ovat aktiivisesti mukana tuotekoulutuksissa ja ymmärtävät monipuolisesti tuotteiden laatuvaatimukset niin varastoinnin, kuin kuljetustarpeidenkin suhteen.

Takomo on huomioinut, että CHS:n henkilöstö, niin varastossa kuin muuallakin on motivoitunutta sekä ammattitaitoista.

”CHS:n henkilöstö osaa tehdä nopeita ratkaisuja sovittujen raamien puitteissa ilman erillisiä kyselyjä. Helpottaa huomattavasti keruu- ja toimitusprosessia, kun tuotteet ovat tuttuja. Kyllä tuotekouluttaminen myös tässä yhteydessä lisää tehokkuutta ja tuo ajansäästöä”, Takomo muistuttaa.

Kaiken kaikkiaan yhteistyö on Pintoksen näkökulmasta sujuvaa ja arkea helpottavaa. Takomon mielestä parhaita puolia on myös se, että asiaan kun asiaan tulee vastaukset nopealla aikataululla. Kaikkeen ei välttämättä pysty heti vastaamaan, mutta aina tulee tieto koska vastaus on saatavissa ja tämä vastaa kyllä täysin meidän vaatimuksiamme, Takomo kiittelee.

CHS haluaa kuunnella asiakkaita ja kehittää toimintoja yhdessä eteenpäin. Näin ollen yhteistyöhön asiakasyrityksien kanssa kuuluu luonnollisesti säännölliset operatiiviset palaverit, joissa palautteet käsitellään ja käydään toiminnan mittareita yhdessä läpi. Säännöllisten tapaamisten tuloksena olemme pystyneet parantamaan toiminnan laatua sekä tehostamaan toimintoja.

 

Pintos Oy:n Tuotepäällikkö Vesa Takomo on tyytyväinen yhteistyöhön CHS Solutions Oy:n kanssa. ”Kumppanuudesta ja yhteistyöstä annan täydet 10 pistettä!”
Pintoksen varasto sijaitsee CHS Espoon logistiikkakeskuksessa Juvanmalmilla, kehä 3 läheisyydessä, miltä logistiikkakeskuksen sijainti teille merkitsee?

Vesa: ”Suuri osa rakentamisesta tapahtuu pääkaupunkiseudulla ja toimitamme tuotteita niin jälleenmyyjille kuin suoraan työmaillekin. Nykyinen sijainti on loistava ja helposti lähestyttävissä joka suunnasta. Kiireellisissä tilanteissa olemme helposti saavutettavissa sekä myös rekkatoimitukset pääsevät helposti ja ruuhkatta perille.”

CHS Solutions varaston energia kerätään osin myös varaston katolla olevista aurinkopaneeleista ja energiatehokkuuteen kiinnitetään huomiota. Mitä tärkeänä arvona pidätte tätä?

Vesa: ”Pintos on myös ottanut jokin aika sitten käyttöön oman aurinkovoimalan ja on hienoa, että myös toimittajamme haluaa käyttää uusiutuvaa energiaa. Vihreät arvot ovat tärkeitä myös Pintoksen toiminnassa.”

CHS Solutionsin laatu- ja ympäristötoimintaa ohjaavat sertifioinnit. Seuraamme, kehitämme ja päivitämme niitä aktiivisesti. Mikä merkitys tällä on Pintokselle?

Vesa: ”Myös meidän toiminnassamme osaaminen, tehokkuus sekä laatu ovat arkipäivää. Eri tuoteryhmien sertifioinnit sekä yrityksemme johtamisjärjestelmän sertifiointi merkitsevät varmuutta sekä jatkuvaa kehittymistä. Arvostamme sitä, että myös toimittajamme näkee asian samoin.”

Miten luotettavana yhteistyökumppanina pidätte CHS Solutionsia asteikolla 1-10? Suosittelisitteko CHS Solutionsia varastointipalvelujen / sisälogistiikan kumppaniksi myös muille yrityksille?

Vesa: Täysi 10! Voisin suositella lapsellisen helposti. Tähän vaikuttaa myös se, että toimimme yhteistyössä nimenomaan kotimaisen yrityksen kanssa. Kommunikointi, arvot ja kotimaisen työn tukeminen ovat tärkeitä Pintokselle, olemmehan itsekin kotimainen perheyhtiö.”

Top 3 parasta asiaa CHS Solutionsilla:

1. Toiminta on sujuvaa ja sovitun mukaista
2. Monipuoliset varastointimahdollisuudet
3. Mukava ja osaava henkilöstö

Tutustu 3PL -palveluihimme alla olevasta linkistä. 

https://chs.fi/palvelut/logistiikan-ja-varastoinnin-ulkoistus/

Autamme sinua suunnittelemaan parhaat logistiikan ja varastoinnin ulkoistusratkaisut, kysy lisää.

 

Semi Hurtta

Lue myös blogimme:

Tutustu asiakastarinoihin:

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.