Ahtaajien lakon vaikutukset CHS Group / Scanlink kuljetuksiin

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n lakot alkoivat tänään 15.2.2023. Lakoilla on merkittäviä vaikutuksia Suomen ulkomaankauppaan ja tavarakuljetuksiin. Ahtausalan lakko kattaa kaikki Suomen satamat ja satamatoiminnot, kuten purkamisen, lastaamisen, yksiköiden vastaanoton ja vapauttamisen. Laivoihin sallitaan ainoastaan kuljettajallisia yksiköitä, näin ollen lakko tulee vaikuttamaan erityisesti maantiekuljetuksiin ja meriteitse tuleviin ja lähteviin lähetyksiin.
Facebook
LinkedIn
X

Lakosta johtuen säännöllinen irtoperävaunuliikenne Suomen satamien kautta ei ole mahdollista. Tämän vuoksi joudumme käyttämään vaihtoehtoisia reittejä puoliperävaunuyhdistelmillä.

Kaikilla reiteillä on kapasiteettirajoituksia ja tästä syystä myös kansainväliset maantiekuljetukset ovat tiukasti rajattuja. Pyrimme parhaamme mukaan huolehtimaan asiakkaidemme lähetykset erikoisjärjestelyin.

Kuljetuksiin lisätään liikennealuekohtaiset lakkolisät tuonnissa sekä viennissä. Mikäli muutoksia tapahtuu, ilmoitamme niistä asiakkaillemme lähetyskohtaisesti.

Tänään alkaneita kuljetusalan lakkoja:

• 15.2 – Ahtaus-alan lakon on ilmoitettu jatkuvan toistaiseksi

• 15 – 21.2 Kuorma-autoalan lakko

• 15 – 21.2 Säiliöauto- ja öljytuotealan lakko

• 15 – 22.2 Terminaalitoiminta-alan lakko

Lakot saattavat vaikuttaa myös muihin kuljetuksiin, kuten lentoliikenteeseen. Tukilakot ovat myös mahdollisia. Esimerkiksi Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU tukee tarvittaessa Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:tä tukilakolla.

Teemme kaikkemme asiakkaidemme kuljetusten eteen, mutta lakkojen ollessa päällä lähetysviiveiltä ja häiriöiltä ei voi välttyä.

Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa.

AKT:n sivuilta löytyy lisäinfoa ajankohtaisista lakkotilanteista ja neuvotteluista: https://www.akt.fi/neuvottelut/

Patrik Heikkonen CHS

Patrik Heikkonen

Operations Director, Road Services
+358 20 7669 481
patrik.heikkonen(at)chs.fi

Lue myös blogimme:

Tutustu asiakastarinoihin:

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä sähköposti ja kerro suunnitelmistasi.

Autamme sinua suunnittelemaan parhaan logistiikkaratkaisun kustannustehokkaalla tavalla.

Pysy ajan tasalla

Saat uutiset ja asiakastarinamme sähköpostiisi.